Over Laura

Laura Divera werd in 2017 opgericht door Laura Divera van Heerwaarden. De liefde voor meubels en interieur zat er al vroeg in. Geen Barbies maar ‘meidenlego’, daarmee kon je bouwen en vooral ook inrichten. De keuze voor de richting bouw en vervolgens fijnhout lag op het vmbo dan ook voor de hand, gevolgd door een vierjarige opleiding meubelmaken aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Met een diploma voor meubelmaker op zak plakte ze daar nog twee jaar meubelstofferen achteraan.

Geïnspireerd door stages bij vakmensen als Fred Constant en Nanna Bouwens besloot Laura voor zichzelf te beginnen. Eerst vanuit huis, maar al snel werd de werkkamer te klein en verruild voor een werkplaats in Westzaan. Dit is behalve Laura’s werkplek ook een plek waar klanten langs kunnen komen om een keuze te maken uit de grote collectie aan stoffen of om een project te bespreken.

Veel van de projecten van Laura Divera zijn te vinden op de Instagram- en Facebookpagina. Die werden dit voorjaar opgemerkt door de redactie van het RTL 4 programma “The Repair Shop” en zo werd Laura onderdeel van het team van ambachtslieden. In het programma, een succesvol BBC format, gaat Humberto Tan in gesprek met de eigenaren van beschadigde maar gekoesterde voorwerpen. Te zien is hoe ambachtslieden de beschadigingen zo goed mogelijk herstellen. Dat levert mooie verhalen op.   

 

Laura Divera